Homøopati

HomøopatiHomøopati er en meget gammel og virkelig anerkendt behandlingsform, der bygger på den tyske læge Samuel Hahnemanns teori, som han udviklede i 1700-tallet, og at ”lige helbreder lige”. Teorien er, at et stof i en stærkt fortyndet form, vil kunne behandle samme symptomer, som de symptomer stoffet ville give, hvis det indtages i normaldosis af en rask person. Medicinen består af udtræk fra en eller flere planter. Specielle midler kan også være udtræk fra dyrs organer, til at behandle de specifikke organer hos dig, hvis jeg som behandler ved, at du har en svaghed på et bestemt organ.
Homøopati udvikles og forfines til stadighed, men udgangspunktet er stadig Hahnemanns teorier. I dag taler vi om bioregulation, hvor vi kigger på forskellige stadier i kroppens celler og vælger midler ud fra disse.  Producenterne af midlerne gør meget ud af at sikre den videnskabelige baggrund for deres produkter er i orden. I Tyskland, Østrig, Schweitz, England og mange andre steder i verden, bruger man homøopatien på samme måde, som man bruger konventionelt håndkøbsmedicin her i Danmark.

Homøopatien har den fordel, at den ikke har bivirkninger, som er uoprettelige. Man kan, når man får det stof, som man har brug for, opleve det, som vi i fagsprog kalder førstegangsforværring. Det er ganske almindeligt og også ufarligt. Forværringen består i, at de symptomer, som der behandles for, i en kort periode fra nogle få minutter til et par timer kan føles ekstra trælse, indtil det ligesom letter, og man så faktisk efterfølgende får det bedre, end inden man begyndte at tage medicinen.